Tenenlezen

Tenen zijn er in vele soorten en maten. Lange tenen, kromme tenen, verstopte tenen, gedraaide tenen… Wat zegt dit over jou?


Tenen lezen is een methode die je inzicht geeft in je gedrag, karakter en persoonlijkheid. Dit gebeurt door te kijken naar de stand en vorm van de tenen en de nagels.
Een ronde top bij de grote tenen laat zien dat je gedachten en gevoelens op een vriendelijke manier communiceert en confrontaties liever uit de weg gaat. Wijst de vierde teen van de rechtervoet richting de grote teen? Dan houd jij graag de touwtjes in handen. En is de tweede teen van je rechtervoet langer dan de grote teen? Dan heb je vele noten op je zang.

Wat kun je ermee?

Tenenlezen is praktisch en direct toepasbaar op verschillende gebieden:

Voor wie?

Tenenlezen is er voor iedereen die nieuwsgierig is.
Voor mensen die van tijd tot tijd even stil willen staan bij de dingen die ze doen en de keuzes die ze maken.
Kortom: voor iedereen die dicht bij zichzelf wil blijven.

Jezelf leren kennen

Tenenlezen is een geschikte methode om zelfkennis op te doen. Het biedt je inzicht waar voor jou kansen liggen en eventuele valkuilen.
Zo kan het je ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Tenenlezen helpt je om vanuit jouw eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die bij jou passen.

Relaties

Tenenlezen biedt handvatten voor het versterken van relaties.
Inzicht in jouw eigen persoonlijkheid en die van de ander kan leiden tot meer wederzijds begrip en respect.

Hulp bij opvoeding

Tenenlezen is een welkome hulp bij opvoeding. Wanneer opvoeders inzicht krijgen in hun kind kunnen zij bewustere keuzes maken die
aansluiten bij het kind en zijn ontwikkeling.

Beroep/opleiding

Tenenlezen geeft jou informatie die van grote waarde kan zijn voor keuzes die je maakt op het gebied van opleiding of beroep.

Hulpverlening

Tenenlezen biedt hulpverleners handvatten om zorg op maat te leveren aan de mensen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.

Het vergroot je zelfkennis. Tenen lezen laat zien waar je talenten en valkuilen zitten.
Het kan verhelderend werken bij relaties in de privé en/of werksfeer. Het geven van inzicht in jouw persoonlijkheid en die van de ander kan leiden tot meer wederzijds begrip en respect.
Voor mensen die werkzaam zijn in de zorg kan tenen lezen handvatten aanreiken. Je leert de cliënt beter kennen, waardoor zorg op maat kan worden aangeboden.